Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství ČR v krosu 2008

ObrazekV sobotu 5.4.2008 jsme se zúčastnili Mistrovství ČR v krosu v Jablonném nad Orlicí. Celkem závodilo za AK Šternberk dvanáct soutěžících s velmi pěknými výsledky a díky Ondrovi Doleželovi jsme pro oddíl a Olomoucký kraj získali jedinou a to bronzovou medaili. Podrobnosti jsou v další části příspěvku.

Na velmi těžké trati v lyžařském areálu Malák v Jablonném nad Orlicí startovali závodníci AK Šternberk v sedmi kategoriích. V každě dosáhli velmi pěkného výsledku. Závodilo se na loukách a místy ve velmi bahnitém terénu. Všichni naši účastníci bojovali do posledních metrů a zaslouží si poděkování za reprezentaci oddílu i kraje. Opravdu pěkný závod a bojovné srdce ukázal nejen Ondřej Doležel ale i Vendula Hořčičková, která dlouho běžela na sedmém místě, Standa Šujan po prvním kole běžel jako třetí nebo Ondřej Malý se dlouho pohyboval na pátém místě. Bohužel velmi těžká trať přála jen těm nejlépe připraveným a těm, kteří běželi s rozvahou. Ondřej Doležel dlouhou dobu běžel na pátém místě a v závěru dokonce bojoval o stříbrnou medaili.

Z výsledků:  

Mladší žačky 1500m - Lucie Brablecová 14. míto

Mladší žáci 2000m - Stanislav Šujan 11. místo, Jan Sadil 20. místo

Starší žačky 2000m - Vendula Hořčičková 13. místo, Johanka Šimková 23. místo, Kateřina Pospíšilová 36. místo

Starší žáci 3000m - Martin Sadil 29. místo, Petr Skyva 34. místo ( Jakub Šesták bude hostovat za AK Šternberk 12. místo )

Dorostenci 4000m - Ondřej Doležel 3. místo  

Junioři 6000m- Ondřej Malý 9. místo

Muži 10000m - Milan Wurst 19. místo, Ladislav Sás 33. místo

Podrobné výsledky najdete na http://www.atletika.cz/online/vysledky.aspx?idk=6717